Madeira 15-22/10 Vandring & Träningsresa - SENIOR

FULLBOKAD! Mejla traningsresor@kmti.se för reservplats
Upplev den häpnadsväckande tropiska ön Madeira tillsammans med oss. Det här är mer än bara en Träningsresa, det är en Upplevelseresa fylld med vandring, träning, kultur, god mat och dryck.

Vi kommer att bo på VIDAMAR Resort, ett stort högklassigt hotell bara 2 km från Funchal centrum. Hotellet ligger precis vid havet och förutsättningar för träning är bra. Hotellet har en ”träningsplatta” precis vid havskanten. 

Funchal är Madeiras huvudort med ca 100 000 invånare. På flera ställen möts vi av vacker arkitektur, mysiga parker, kullerstensgränder, katedraler och kyrkor samt massvis av mysiga caféer och restauranger. Mitt i den gamla stadsdelen finns, Mercado dos Lavradores en mysig marknad fylld med exotiska blommor och frukter, hantverk, konst och mycket annat.

VIDAMAR RESORT

Hotell Vidamar Resort är ett femstjärnigt hotell med en fantastisk utsikt över Atlanten. Kring hotellet finns kustpromenader som lämpar sig perfekt för en morgonpromenad eller ett löppass.
Hotellet består av två byggnader som ligger i etager ner mot vattnet. Vid havet finns ett stort och inbjudande poolområde med 3 st infinitypooler med saltvatten. Det finns också en uppvärmd inomhuspool, jacuzzi och en liten bastu som är gratis för alla gäster. Utöver det här finns också möjlighet att boka in sig på hotellets SPA, Thalasso Sea Spa med entré och behandlingar mot avgift. Hotellet har ett välutrustat gym och gruppträningssalar inomhus fyllda med bra träningsredskap. Utomhus vid havet finns också en ”träningsplatta” som vi kommer att använda vid flertalet av våra träningspass. 

Härligt utbud av restauranger
Hotellet har 4 olika restauranger som vi kommer att besöka under vår vistelse. Bufférestaurangen Ocean Buffet serverar stora och goda buféer varje dag. Utöver den finns också tre olika á la carte-restauranger, Mamma Mia en italiensk restaurang, Casa Das Espetadas serverar rätter från Madeira och restaurangen Sabor A Mar nere vid poolen serverar en poolmeny samt fisk- och skaldjursrätter.

Halvpension
I resans pris ingår halvpension vilket innebär att vi äter en stor frukostbuffé varje dag samt att vi varierar mellan att äta lunch eller middag. På hotellet tillämpar man Dine around, vilket innebär att vi kan äta vår middag på valfri hotellrestaurang. Dryck ingår ej. 

Rum
I priset ingår Dubbelrum med balkong eller terrass med begränsad havsutsikt (extrabädd är möjligt). Det går att uppgradera rummet till havsutsikt.
Det kostar 600 kr per person och bokas direkt i anmälningsformuläret hos Apollo.
OBS! Endast rum med havsutsikt kvar

Enkelrumstillägget kostar 3900kr.
Prata gärna ihop er med rumskamrater innan bokningen görs. Har du ingen rumskamrat men önskar en, försöker vi hjälpa till att para ihop dig med någon (men var beredd på enkelrumstillägget ifall vi inte hittar en lösning).

Bra att veta är att hotellet har hela 300 rum vilket innebär att det är en stor resort. 

vandringar/Upplevelser

Ponta de Sao Lourenco
En av de mest populära vandringarna på Madeira går till den karga halvön Ponta de Sao Lourenco, Madeiras östligaste punkt. Vi går längs med havet och får uppleva fantastiska vyer med dramatiska klippor. Vandringen är på vulkanmark i ett naturreservat.

Terrängen är medelsvår med en höjdskillnad på 300 höjdmeter. Vi tar oss 7 km på stig och ojämna trappor skapade av sten och grus. I slutet av vandringen kan man välja att bestiga en topp för få en extra dimension av utsikten och lite extra svett i pannan.

Bussresa 40 min och vandring ca 3,5 h

Achada do Teixeira – Pico Ruivo – Achada doTeixeira

En storslagen vandring där vi har chansen att komma upp på Madeiras högsta topp, 1869 meter över havet. Vi får uppleva fantastiska vyer, varierad terräng och troligtvis också varierat väder
Vandringen är ca 6 km lång och vi går från Achada do Teixeira till Pico Ruivo och sedan tillbaka till Achada do Teixeira igen. Stora delar av vandringen klarar alla, sedan får man välja på en längre kaffepaus eller en toppbestigning.

Innan hemresan stannar vi på en restaurang med utsikt över de vackra bergen.
Bussresa 45 min och vandring ca 2-3 h.

Funchal – Monte – Tropiska och Botaniska trädgården – Lokala marknaden
Vi promenerar 3 km från hotellet ner till linbanan i Funchal centrum. Linbanan tar oss upp till Monte som är en bergsby som ligger med utsikt över staden Funchal (det går också att åka buss eller taxi upp till toppen). Väl uppe på berget, 1000 m.ö.h kommer ni själva att få strosa runt i den lilla byn och här uppe finns möjlighet att besöka den tropiska och – eller den botaniska trädgården. På vägen ner kan ni välja att åka linbana, buss, kälke eller ta en längre promenad.

Linbana och inträde till trädgårdarna ingår inte i resans pris eftersom dagen kommer att se olika ut för oss alla.

Under den här dagen finns också möjlighet att besöka den lokala marknaden.

Träning
Självklart kommer vi erbjuda ett varierat och kul utbud av träningspass. Det blir totalt ca 15 träningspass utöver våra fantastiska vandringar. Det blir lugna pass som Dynamisk Core Control, Yoga och Balance men också tuffa pass som Cirkel HIT, Athletic Fys, KMTi Intervall, FXC och mycket mer. Alla kan delta oavsett träningsbakgrund, vi individanpassar alltid våra pass.

Vi kommer förhoppningsvis leda de flesta passen utomhus på en platta precis vid havet. Skulle det tropiska klimatet bjuda på någon regnskur eller annat busigt väder har vi möjlighet att gå in och träna i en gruppträningssal. Som alltid när vi är på Träningsresor utforskar vi även närområden och håller även pass utanför hotellområdet.

Bra att veta om klimatet!

Madeira, den blomstrande ön med de magiska vyerna, har ett jämnt och behagligt subtropiskt klimat med ljumma temperaturer mellan 18 och 24 grader året runt. Huvudorten Funchal, ligger på den solsäkraste delen av ön. Uppe i bergen är det kyligare, och det är också här som det mesta regnet faller. En solig dag när vi badar i Funchal kan det ligga snö på bergstopparna i öns inre.

Med det sagt, får vi vara beredda på att temperaturen och vädret kan variera under veckan. Söker du en ren solsemester är det bättre du följer med oss till Grekland i augusti =)

INSTRUKTÖRER

Magda

är utbildad Hälsocoach & Personlig Tränare på Lillsved. VD för KMTi Träningsresor och har deltagit i ett 50-tal tidigare Träningsresor. Magda kommer att leda olika funktionella träningspass samt härliga yogapass med utsikt över Atlanten. Magda är alltid supertaggad över att få resa iväg med alla härliga träningsgrupper!

Linda

är leg. sjukgymnast (fysioterapeut) Jobbar dagligen på KMTi och RIV. Linda har deltagit på en 20-tal tidigare resor. Linda är grym på karta och kompass och kommer garanterat se till att vi hittar fram på alla härliga vandringar. Hon kommer även leda oss igenom pass med fokus på att bygga grundstyrka inifrån och ut, allt för att vi ska hålla oss så starka skadefria som möjligt.

DAGSCHEMA

Söndag

16:30 Infomöte och rundvisning
17.00 Athletic Control
19.00 Middag på hotellet (ingår)

Måndag

08.00 Balance
09.00 Frukostbuffé (ingår)
11.30 FXC
13:00 Lunch (ingår)
16:30 Hållningsgymnastik
18.45 Promenad till centrum
Middag på egen hand.

tisDAG

08:00 Frukostbuffé (ingår)
09.00 Bussresa
Vandring
Ponta de Sao Lourenco
16. 30 Dynamisk Core Control
19.00 Middag på hotellet (ingår)

onsDAG

08:00 Morgonpromenad/jogg
09:00 Frukostbuffé (ingår)
11.45 Cirkel HIT
13.00 Lunch på hotellet (ingår)
16.30 Shape Express
Middag på egen hand

TORSDAG

07:30 Frukostbuffé (ingår)
09.00 Buss
Vandring
Pico Areeiro – Pico Ruivo
17.00 Yoga
19:30 Middag på hotellet (ingår)

freDAG

07.30 KMTi Intervall
08.30 Frukostbuffé (ingår)
10.00 Utflykt Funchal – Monte – Trädgårdar
Besök på lokala marknaden
19:30 Middag på hotellet (ingår)

Lördag

08.00 Balance
09:00 Frukostbuffé
11.45 Athletic Fys
13.00 Lunch (ingår)
16.30 Team-passet
19:30 Middag på gemensam restaurang

Söndag

08.00 Morgonpromenad/jogg
09:00 Frukostbuffé
ca 11.30 Avresa till flyget

Med reservation för ändringar

Resan

Resan avgår från Stockholm Arlanda Airport:
Stockholm – Funchal (t/r)
Utresa: söndag 15 okt kl. 08.55 – 13.25

Hemresa: söndag 22 okt kl. 14.25 – 20.55
(preliminära flygtider)
Bagage: Det ingår 15 kg incheckat bagage + ett handbagage.
Transfer: ca 20 min på Madeira

Transfer till Stockholm
När resan närmar sig undersöker vi intresse för gemensam buss till Arlanda från Karlstad. Är intresset stort så fixar vi en gemensam buss. (ingår ej i priset)

16 500 sek per person

Följande ingår i resans pris: 

  • Del i dubbelrum
  • Halvpension, 7 frukost, 3 luncher och 4 middagar. (exkl. dryck)
  • Flyg Arlanda – Funchal (inkl. mat på flyget)
  • Transfer mellan flygplatsen & hotellet
  • Träningspaket (fritt deltagande på alla pass)
  • Vandringar
  • Funktionströja/linne
  • Reseledning & personlig service

Självklart är även du som inte kallar dig för Senior ännu varmt välkommen att följa med. =)

Resan är ett samarbete med Apollo och de hanterar alla bokningar och betalningar.
Anmälningsavgift på 2500 kr betalas 5 dagar efter bekräftad bokning, resterande belopp betalas först 40 dagar innan avresa.

vidare till bokning