Kroatien 17-24/9 2024 träningsresa senior

Fullbokad! – möjlighet att boka reservplats längre ned på sidan:

Följ med KMTi Träningsresor till vårt älskade Kroatien. Vi återkommer ständigt till Kroatien och 2024 när vi firar 10 år som researrangörer åker vi tillbaka igen, nu till vårt nya resmål Vodice.

Den här Träningsresan passar dig som älskar att bo precis vid havet och som gillar att träna varierad funktionell träning utomhus. Vi kommer att träna på hotellets träningsyta med direkt utsikt över havet, på multicoarten, på betongbryggorna samt på den fina strandpromenaden som går precis utanför hotellet. Dessutom erbjuder vi tre olika utflykter under veckan, besök i charmiga Primosten och Trogir, nationalparken Krka samt promenad till grannbyn Tribunj.

Självklart är alla välkomna på resan, även du som inte är senior ännu. 

Vodice

Vodice ligger i området Dalamatien, i sydvästra Kroatien, ca en timmes resa från Split. Vodice har ett charmigt centrum med flera goda restauranger, barer och caféer. Runt centrum breder sig flera vackra stränder med kristallklart vatten och längs med havet löper långa strandpromenader. Från stränderna ser vi ut mot öar som lockar till en utflykt i den kroatiska skärgården, vissa av öarna går att besöka via en kort båttur från Vodice hamn.

BOENDE

Hotell Villa Arausana & Antonina ligger längst ute på en grönskade halvö, bara fem-tio minuters promenad från Vodice centrum. Hotellet ligger precis vid strandkanten och vi kan välja på att bada i poolen, från bryggor eller stranden. Den närmsta lilla stranden heter ”Plava Plaza” som betyder den blå stranden. Hotellet har vuxen atmosfär och passar dig som gillar avkoppling mellan träningspassen. Det finns solsängar att låna i hotellets trädgård och vid poolen, båda med direkt utsikt över havet.

Hotellet har 119 rum fördelade på två byggnader med fyra våningar. På hotellområdet finns även fler hotell som drivs av samma ägare.

Rum
Dubbelrum (18 m²) för 2 personer med balkong mot havssida.
Direkt havsutsikt mot tillägg på 450kr / person.
Rummen är nyrenoverade, modernt och omsorgsfullt möblerade.

Enkelrum:
Enkelrumstillägget kostar 2500 kr extra och rummen är placerade mot parksida.

Halvpension
I resans pris ingår halvpension vilket innebär att vi äter en frukostbuffé varje dag samt lunch eller middag. Det ingår fyra luncher och tre middagar i resans pris. Vi kommer att äta våra måltider på La Belle Vie, hotellets restaurang precis vid havet. Dryck ingår ej. Resterande måltider äts på egen hand i någon av de goda restaurangerna i närheten.

TRÄNING

Varierad Träning
Träningsresan kommer att fyllas med flera träningspass om dagen. Passen som erbjuds är mycket varierande med allt från core – yoga  – shape och olika typer av funktionella fyspass. 

Hotellet har fixat en träningsyta till oss med direkt utsikt över havet. Vi har också tillgång till en multicoart. Dessutom kommer vi träna på de uppbyggda betongbryggorna i havet och på den underbara strandpromenaden. 

Den fantastiska närmiljön ger inspiration till att träning går att göra precis vart som helst, det är bara fantasin som kan sätta stopp. 

Under träningspassen kommer vi använda oss av redskap som gummiband, miniband, aquabags, sandsäckar, pilatesbollar yogablock, och yogamattor.

AKTIVITETER

Flera aktiviteter under veckan
Det finns så många fina platser i Kroatien och vi har valt ut några favoriter att upptäcka tillsammans med er. Självklart är alla aktiviteter valfria, helt okej att stanna hemma i solstolen på hotellet och läsa en bra bok.

Utflykt till mysiga Primošten & Trogir
En dag, efter lunch gör vi en bussresa som tar oss till två charmiga små städer, Primošten och Trogir. Vi åker längs med kusten från Vodice och efter ungefär 30 minuter är vi framme i Primošten. Primošten ligger på en vacker halvö med trånga kullerstensgator, gamla kyrkor, mysiga restauranger och härliga badvikar. Det går en fin promenad runt hela halvön som är helt fantastiskt vacker. Efter några timmar i Primošten åker vi vidare till Trogir där vi spenderar kvällen. Trogir har en stor hamn, gamla gränder och torg med bra shopping och goda restauranger. Den gamla stadsdelen är dessutom på Unescos världsarvslista för sin arkitektur. 

Krka Nationalpark
Bara en kort bussresa bort når vi grönskande natur och vackra forsande vattenfall samt ett rikt växt- och djurliv. Vi tar oss till staden Skradin och åker sedan båt till de extraordinära Skradinski Buk-vattenfallen. Sedan finns det tid att vandra, utforska landskapet och bada i nationalparken Krka.

Vandring
Vi tar en promenad längs med stranden och når nästa lilla by Tribunj. Den gamla delen av staden ligger på en ö som är ansluten till fastlandet genom en stenbro. Vi tar oss upp på en liten topp till kyrkan St. Nicholas finns. I byn Tribunj finns flera restauranger för eventuellt lunchstopp. Totalt ca 7 km. 

Båttur Prvic 
Precis utanför Vodice ligger ön Prviç som vi enkelt når genom en kort båttur från hamnen. Det är en charmig liten ö med två små fiskebyar Sepurine and Prvic Luka.
(ingår ej i veckans program, men kan enkelt göras på egen hand)

Beachparty
Vi bjuder in till en förfest med mingel, 3-kamp och härlig gemenskap vid havet.

INSTRUKTÖRER

Magda

är utbildad Hälsocoach & Personlig Tränare på Lillsved. Driver KMTi Träningsresor och har deltagit i ett 60-tal tidigare Träningsresor. Magda älskar Kroatien och ser verkligen fram att besöka några av hennes favoritställen tillsammans med er. Magda kommer att guida er genom utflykterna samt leda massor med olika träningspass, allt från yoga till tuffaste fyspasset. Magda är alltid supertaggad över att få resa iväg med alla härliga träningsgrupper!

Linda Sandersson

Linda är leg. sjukgymnast (fysioterapeut) Jobbar dagligen på KMTi och RIV. Flera gånger per år följer hon också med på resor med KMTi Träningsresor. Linda brinner för att hjälpa människor att träna och stärka upp kroppen för att hålla sig skadefria. Under resan kommer Linda hålla i löpning och många klasser som bygger upp din grundstyrka inifrån och ut.

DAGSCHEMA

Tisdag

17.00 Styrka Intervall
17:45 Dynamisk Rörlighet
19:30 Middag på hotellet (ingår)

Onsdag

08:00 Balance
09:00 Frukostbuffé (ingår)
12.00 FXC
13:30 Lunch (ingår)
16:30 Control
17.15 Chipper
19.15 Promenad till centrum
19:30 Middag på egen hand

torsdag

08:00 Core Control
09:00 Frukostbuffé (ingår)
10:30 Vandring/Promenad till närmaste byn
13:00 Lunch på egen hand
16:30 Cirkel HIT
18.30 Mingel, fördrink & 3-kamp på klipporna
19:30 Middag på hotellet (ingår)

fredag

07.30 Yinyoga
08:30 Frukostbuffé (ingår)
11:00 Vattenfys
12.30 Lunch (ingår)
13:30 Bussresa till Primosten & Trogir
Middag på egen hand
21.30 Hemresa

Lördag

08:00 Deep Flow
09:00 Frukostbuffé (ingår)
12.00 ProFit
13:30 Lunch (ingår)
16:30 Löpning Intervall
16.30 Cardio Moves + Shape
17.30 Yinyoga

19:30 Middag på egen hand

söndag

07:30 Frukostbuffé (ingår)
09.00 Nationalparken KRKA
13:30 Lunch på egen hand
17.00 Yoga
19:30 Middag på hotellet (ingår)

Måndag

08:00 Morgonjogg/promenad
09:00 Frukostbuffé (ingår)
12.00 Athletic Control
13:30 Lunch (ingår)
16:30 TEAM-passet
19.00 Fördrink i Skybar
20.00 Middag på egen hand

tisdag

09:00 Frukostbuffé (ingår)
ca 10.30 Transfer flygplatsen

Med reservation för ändringar

bilder från tidigare resor i olika länder

Resan

Resan avgår från Stockholm Arlanda Airport:
Stockholm – Split (t/r)
Utresa: tisdag 17 sep kl. 10.20 – 13.05

Hemresa: tisdag 24 sep kl. 13.55- 16.40
(preliminära flygtider)
Bagage: Det ingår 23 kg incheckat bagage + ett handbagage.
Transfer: ca 1h bussresa

Transfer till Stockholm (t/r)
Eftersom vi har många resenärer som reser från Värmland, undersöker vi intresset för gemensam buss till Stockholm från Karlstad. Är intresset stort så fixar vi en gemensam buss. (ingår ej i priset)

Önskemål om att flyga från annan flygplats
Hör av dig om du har önskemål att flyga från en annan flygplats.
Vi undersöker tillsammans med dig olika möjligheter.

14 950 sek per person

Följande ingår i resans pris: 

 • Del i dubbelrum
 • Måltider, 7 frukost, 4 luncher och 3 middagar. (exkl. dryck)
 • Flyg Stockholm – Split (SAS)
 • Transfer mellan flygplatsen & hotellet
 • Träningspaket (fritt deltagande på alla pass)
 • Utflykt Primosten & Trogir
 • Utflykt nationalparken KRKA
 • Vandring till byn Tribunj
 • Mingelkväll
 • Funktionströja/linne
 • Reseledning & personlig service

KMTi Träningsresor är självständig researrangör och ställer garanti hos Kammarkollegiet.
Vid bokning kommer ni inom 5 arbetsdagar att få en faktura på anmälningsavgiften, 2500 kr. Anmälningsavgiften betalas inom 5 dagar, resterande belopp betalas först 40 dagar innan avresa. FYI, hotellet tar ut en hotellskatt på ca 2 euro/pers/natt vid utcheckning.

Följande bokningsvillkor gäller:
Vid avbeställning tidigare än 40 dagar före avresa ska resenären betala anmälningsavgiften som avbeställningsavgift.
Vid avbeställning senare än 40 dagar före men tidigare än 30 dagar för avresa ska resenären betala 25 % av resans pris som avbeställningsavgift, dock lägst anmälningsavgiften.
Vid avbeställning senare än 30 dagar före men tidigare än 7 dagar för avresa ska resenären betala 50 % av resans pris som avbeställningsavgift, dock lägst anmälningsavgiften.
Vid avbeställning senare än 7 dagar före avresa ska resenären betala hela resans pris.

För att resan ska bli av krävs minst 20 st bokade, max antal deltagare 35 st.

rESAN ÄR FULLBOKAD, BOKA RESERVPLATS NEDAN:

anmälan person 1

  anmälan person 2 (valfri)

   VI HAR RESEGARANTI. LÄS MER HÄR >