Madeira 6-13/10 - 2024 Vandring- och Träningsresa

Upplev den häpnadsväckande tropiska ön Madeira tillsammans med oss. Det här är mer än bara en Träningsresa, det är en Upplevelseresa fylld med vandring, träning, kultur, god mat och dryck.

Vi kommer att bo på VIDAMAR Resort, ett stort högklassigt hotell bara 2 km från Funchal centrum. Hotellet ligger precis vid havet och förutsättningar för träning är bra. Hotellet har en ”träningsplatta” precis vid havskanten. 

Funchal är Madeiras huvudort med ca 100 000 invånare. På flera ställen möts vi av vacker arkitektur, mysiga parker, kullerstensgränder, katedraler och kyrkor samt massvis av mysiga caféer och restauranger. Mitt i den gamla stadsdelen finns, Mercado dos Lavradores en mysig marknad fylld med exotiska blommor och frukter, hantverk, konst och mycket annat.

boka direkt

VIDAMAR RESORT

Hotell Vidamar Resort är ett femstjärnigt hotell med en fantastisk utsikt över Atlanten. Kring hotellet finns kustpromenader som lämpar sig perfekt för en morgonpromenad eller ett löppass.
Hotellet består av två byggnader som ligger i etager ner mot vattnet. Vid havet finns ett stort och inbjudande poolområde med 3 st infinitypooler med saltvatten. Det finns också en uppvärmd inomhuspool, jacuzzi och en liten bastu som är gratis för alla gäster. Utöver det här finns också möjlighet att boka in sig på hotellets SPA, Thalasso Sea Spa med entré och behandlingar mot avgift. Hotellet har ett välutrustat gym och gruppträningssalar inomhus fyllda med bra träningsredskap. Utomhus vid havet finns också en ”träningsplatta” som vi kommer att använda vid flertalet av våra träningspass. 

Härligt utbud av restauranger
Hotellet har 4 olika restauranger som vi kommer att besöka under vår vistelse. Bufférestaurangen Ocean Buffet serverar stora och goda buféer varje dag. Utöver den finns också tre olika á la carte-restauranger, Mamma Mia en italiensk restaurang, Casa Das Espetadas serverar rätter från Madeira och restaurangen Sabor A Mar nere vid poolen serverar en poolmeny samt kött, fisk- och skaldjursrätter.

Halvpension
I resans pris ingår halvpension vilket innebär att vi äter en stor frukostbuffé varje dag samt att vi varierar mellan att äta lunch eller middag. På hotellet tillämpar man Dine around, vilket innebär att vi kan äta vår middag på valfri hotellrestaurang. Dryck ingår ej. 

Rum
I priset ingår Dubbelrum med balkong eller terrass (extrabädd är möjligt). Det går att uppgradera rummet till havsutsikt.
Det kostar 800 kr per person och bokas direkt i anmälningsformuläret hos Apollo. Först till kvarn på de olika rumskategorierna, är någon rumskategori fullbokad tilldelas du automatiskt den andra av apollo.  

Enkelrumstillägget kostar 5000kr.
Prata gärna ihop er med rumskamrater innan bokningen görs. Har du ingen rumskamrat men önskar en, försöker vi hjälpa till att para ihop dig med någon (men var beredd på enkelrumstillägget ifall vi inte hittar en lösning).

Bra att veta är att hotellet har hela 300 rum vilket innebär att det är en stor resort.

boka direkt

vandringar/Upplevelser

Ponta de Sao Lourenco
En av de mest populära vandringarna på Madeira går till den karga halvön Ponta de Sao Lourenco, Madeiras östligaste punkt. Vi går längs med havet och får uppleva fantastiska vyer med dramatiska klippor. Vandringen är på vulkanmark i ett naturreservat.

Terrängen är medelsvår med en höjdskillnad på 300 höjdmeter. Vi tar oss 7 km på stig och ojämna trappor skapade av sten och grus. I slutet av vandringen kan man välja att bestiga en topp för få en extra dimension av utsikten och lite extra svett i pannan.

Bussresa 40 min och vandring ca 3,5 h

Pico Areeiro – Pico Ruivo –  Achada doTeixeira
En storslagen vandring där vi kommer upp på Madeiras högsta topp, 1869 meter över havet.
Under den dryga milen långa vandringen få vi uppleva fantastiska vyer, varierad terräng och varierat väder. Vandringen är tuff men väl värt allt slit, det är verkligen en upplevelse från start till mål. Som tur är har vi flera månader på oss att träna inför den här vandringen på hemmaplan, ellerhur? =)
Den sammanlagda ned- och uppstigningen är ca 1000 m.

Achada do Teixeira – Pico Ruivo – Achada doTeixeira
Om behov finns har vi även möjlighet att anpassa vandringen till ett enklare alternativ men fortsatt en häftig upplevelse. Den lättare vandring är ca 6 km lång och vi går från Achada do Teixeira – Pico Ruivo. Turen har lättare terräng men vi har fortsatt möjlighet att nå Maderias högsta topp.

Innan hemresan stannar vi på en restaurang med utsikt över de vackra bergen.
Bussresa 45 min och vandring ca 5 h

boka direkt

Funchal – Monte – Tropiska och Botaniska trädgården – Lokala marknaden
En fri dag att utforska Funchal på egen hand.
Bara 3 km promenad från hotellet nås linbanan som tar oss upp till Monte som är en bergsby som ligger med utsikt över staden (det går också att åka buss eller taxi upp till toppen). Väl uppe på berget, 1000 m.ö.h kan ni strosa runt i den lilla byn och här uppe finns möjlighet att besöka den tropiska och – eller den botaniska trädgården. På vägen ner kan ni välja att åka linbana, buss, kälke eller ta en längre promenad.

Linbana och inträde till trädgårdarna ingår inte i resans pris eftersom dagen kommer att se olika ut för oss alla.

Under den här dagen finns också möjlighet att besöka den lokala marknaden.

Levadavandringar
Apollo erbjuder enklare levadavandringar om du vill byta ut en träningsdag mot en till vandringsdag. Bokas och betalas på plats.

Träning
Självklart kommer vi erbjuda ett varierat och kul utbud av träningspass. Det blir totalt ca 15 träningspass utöver våra fantastiska vandringar. Det blir lugna pass som Dynamisk Core Control, Yoga och Balance men också tuffa pass som Cirkel HIT, Athletic Fys, KMTi Intervall, FXC och mycket mer. Alla kan delta oavsett träningsbakgrund, vi individanpassar alltid våra pass.

Vi kommer förhoppningsvis leda de flesta passen utomhus på en platta precis vid havet. Skulle det tropiska klimatet bjuda på någon regnskur eller annat busigt väder har vi möjlighet att gå in och träna i en gruppträningssal. Som alltid när vi är på Träningsresor utforskar vi även närområden och håller även pass utanför hotellområdet.

boka direkt

Bra att veta om klimatet!

Madeira, den blomstrande ön med de magiska vyerna, har ett jämnt och behagligt subtropiskt klimat med ljumma temperaturer mellan 18 och 24 grader året runt. Huvudorten Funchal, ligger på den solsäkraste delen av ön. Uppe i bergen är det kyligare, och det är också här som det mesta regnet faller. En solig dag när vi badar i Funchal kan det ligga snö på bergstopparna i öns inre.

Med det sagt, får vi vara beredda på att temperaturen och vädret kan variera under veckan. Söker du en ren solsemester är det bättre du följer med oss till Grekland i augusti =)

INSTRUKTÖRER

Magda

är utbildad Hälsocoach & Personlig Tränare på Lillsved. VD för KMTi Träningsresor och har deltagit i ett 60-tal tidigare Träningsresor. Magda kommer att leda olika funktionella träningspass samt härliga yogapass med utsikt över Atlanten. Magda är alltid supertaggad över att få resa iväg med alla härliga träningsgrupper!

Linda

är leg. sjukgymnast (fysioterapeut) Jobbar dagligen på KMTi och RIV. Linda har deltagit på en 30-tal tidigare resor. Linda är grym på karta och kompass och kommer garanterat se till att vi hittar fram på alla härliga vandringar. Hon kommer även leda oss igenom pass med fokus på att bygga grundstyrka inifrån och ut, allt för att vi ska hålla oss så starka skadefria som möjligt.

boka direkt

DAGSCHEMA

Söndag

16:30 Infomöte och rundvisning
17.00 ProFit +  Dynamisk Rörlighet
19.00 Middag på hotellet (ingår)

Måndag

08.00 Balance
09.00 Frukostbuffé (ingår)
11.30 FXC
13:00 Lunch (ingår)
16:00 Kontroll
16.45 Chipper
18.45 Promenad till centrum
Middag på egen hand.

tisDAG

08:00 Frukostbuffé (ingår)
09.00 Bussresa
Vandring
Ponta de Sao Lourenco
16. 30 Dynamisk Core Control
19.00 Middag på hotellet (ingår)

onsDAG

08:00 Morgonpromenad/jogg
09:00 Frukostbuffé (ingår)
11.45 Cirkel HIT
13.00 Lunch på hotellet (ingår)
16.30 Shape Express
Middag på egen hand

TORSDAG

07:30 Frukostbuffé (ingår)
09.00 Buss
Vandring
Pico Areeiro – Pico Ruivo
17.00 Yoga
19:30 Middag på hotellet (ingår)

freDAG

07.30 KMTi Intervall
08.30 Frukostbuffé (ingår)
10.00 Utflykt Funchal – Monte – Trädgårdar
Besök på lokala marknaden
18.00 Mingelkväll vid havet
19:30 Middag på hotellet (ingår)

Lördag

08.00 Gummibandsfys
09:00 Frukostbuffé
11.45 Athletic Fys
13.00 Lunch
16.30 Finalpasset
19:30 Middag på hotellet (ingår)

Söndag

07.30 – 10.00 Frukostbuffé
ca 11.00 Avresa till flyget

Med reservation för ändringar

Resan

Resan avgår från Stockholm Arlanda Airport:
Stockholm – Funchal (t/r)
Utresa: söndag 6 okt kl. 08.55 – 13.25

Hemresa: söndag 13 okt kl. 14.25 – 20.55
(preliminära flygtider)
Bagage: Det ingår 15 kg incheckat bagage + ett handbagage.
Transfer: ca 20 min på Madeira

Transfer till Stockholm
Eftersom det är många som reser från Värmland undersöker vi när resan närmar sig intresse för gemensam buss hem från Arlanda till Karlstad. Är intresset stort så fixar vi en gemensam buss. (ingår ej i priset) Till Arlanda tar man sig smidigt på egen hand antingen kvällen innan och bor på hotell eller tidigt på morgonen med t ex Bus4you. 

17 950 sek per person

Följande ingår i resans pris: 

  • Del i dubbelrum
  • Halvpension, 7 frukost, 2 luncher och 5 middagar. (exkl. dryck)
  • Flyg Arlanda – Funchal (inkl. mat på flyget)
  • Transfer mellan flygplatsen & hotellet
  • Träningspaket (fritt deltagande på alla pass)
  • Vandringar (inkl. busstransporter)
  • Funktionströja/linne
  • Reseledning & personlig service

Resan är ett samarbete med Apollo och de hanterar alla bokningar och betalningar. 

För att resan ska bli av krävs minst 20 st bokade.

Anmälningsavgift på 2500 kr betalas 7 dagar efter bekräftad bokning, resterande belopp betalas först 40 dagar innan avresa.

Vidare till bokning hos apollo.se