21-28 maj - cinque terre, Vandring & Träningsresa

Upplev Cinque Terre, de fem små italienska byarna tillsammans med oss. Den här veckan är mer än en Träningsresa, det är en Upplevelseresa fylld med vandring, träning, kultur, god mat och dryck.

Cinque Terre breder ut sig som ett pärlband längs den liguriska kusten mellan Genua och La Spezia. För hundra år sedan var de otillgängliga fiskebyar som endast nåddes från havet. Idag är området en Nationalpark som finns med på UNESCOs världsarvslista. Nationalparken har otroligt fina vandringsleder som vi kommer att vandra. Tåglinje mellan byarna finns som man lätt kan hoppa på och av. 

Vi kommer att bo på Hotel Nazionale, ett fint 3-stärnigt familjehotell i Levanto, byn innan Cinque Terre. Hotellet har endast 32 st rum, en mysig innergård där vi äter vår frukost och en takterrass med fantastisk utsikt över byn. Bara 100 meter bort ligger en lång fin sandstrand och goda restauranger finns precis utanför hotellet. 

Anmäl direkt

Översikt över veckans vandringar, upplevelser och träningspass

Nedan följer ett preliminärt schema där ni kan läsa om veckans aktiviteter.
Mer utförlig beskrivning om aktiviteterna kommer efter bilden.

Träning, Vandring & upplevelser

Träning
Under resan kommer vi erbjuda ett varierat utbud av träningspass. Träningen kommer att ske i hotellets omgivningar, i parken, på stranden och på strandpromenaden. Träningspassen kommer ha fokus på rörlighet, stabilitet, styrka och återhämtning för att vi ska orka med alla våra fina vandringar.

Våra fyra vandringsdagar:
Levanto – Monterosso
Vi startar vår vandring längs strandpromenaden i Levanto och fortsätter sedan promenera uppför i lätt, men relativt brant terräng i ca 1h 45 minuter. Vi promenerar genom ett område med villor, trädgårdar och olivlundar. Under stora delar av vandringen har vi härlig utsikt över havet, men vi passerar också genom grönskande skog. Vandringens högsta punkt är 325 möh (Cresta St Antonio). Här uppe tar vi en längre paus för lite mellanmål innan vi fortsätter vår vandring ner till Monterosso. På vägen nedför får vi panorama över hela Cinque Terre. Väl framme i Monterosso finns möjlighet att ta sig ett dopp i havet och stanna till på ett café eller bar. När var och en är redo åker man sedan tåg tillbaka till hotellet, tågresan tar ca 10 min.
Vandringens distans 7 km, ca 2,5 – 3h, svårighetsgrad – Medel

Monterosso – Vernazza – Corniglia
Vi hoppar på tåget i Levanto, tio minuter senare är vi i Monterosso. .Monterosso är den största av de fem fiskebyarna i Cincue Terre. Byn består av en ny och en gammal del. Vi tar en promenad genom byns gamla del med sina trånga gränder, restauranger och affärer innan vi börjar själva vandringen mot Vernazza. Under förmiddagen går vi den populära leden Sentiero Azzuro. Den här leden kräver vandringspass (ingår i resans pris). Kring leden finns terrasser där man odlat vindruvor, oliver och citroner i över tusen år. Vi möts av otroliga vyer under vår ca två timmar långa promenad. Helt klart en av veckans finaste leder. Relativt krävande vandring med många stentrappor. Efter 4,3 km vandring når vi Cinque Terres andra by, Vernazza, kanske den mest pittoreska av byarna. Pastellfärgade hus och smala gränder sträcker sig uppför klippkanten. Här kommer vi att stanna och äta lunch.

Vi fortsätter sedan vår vandring och efter 3,5 km (90min) kommer vi till den minsta byn, Corniglia. Denna delen av vandringen är lite tuff i början men sedan är den relativt platt.  Byn ligger på toppen av en klippa. Vi strosar runt en kort stund i byn innan vi tar en promenad ner till tågstationen och åker hem till Levanto igen. Svårighetsgrad – Medel.

Är du sugen på ännu mera vandring denna dag, och är bestämd på att hinna gå alla fem byar under denna resa får du nu på eftermiddagen chansen att gå Riomaggiore – Manarola. Den vandringen är inte för alla, den är tuff men kort. Endast 1,4 km med svåra och oregelbundna stentrappsteg. Ca en timme. Svårighetsgrad – Svår

Anmäl direkt

Corniglia – (Vinprovning i Volastra) – Manarola
Vandringen startar med tuff stigning på ca 45 minuter, många stentrappsteg senare kommer vi upp på den fantastiska sträckan genom vinodlingarna. Under promenaden har vi svindlande utsikt över Corniglia, Manarola och Medelhavet. Den här biten är verkligen en favorit hos oss ledare.

När vi promenerat totalt 3,5 km, ca 90 minuter, precis innan vi når byn Volastra finner vi en liten vinodling med otrolig utsikt. Här kommer vi att slå oss ned och smaka av ett par viner från området, tillsammans med enklare bröd. Den här vandringen kallas passande nog ”stairway to wine”. Efter ett par glas promenerar vi 2,3 km, ca en timme ned till den mysiga byn Manarola. Här finns flera olika goda restauranger att äta middag vid. Svårighetsgrad – Medel

Efter middagen när var och en är redo hoppar man på tåget till Levanto, tågresan tar ca 15 minuter. Det finns även möjlighet att ta en buss upp och ned till Volastra (vinprovningen) för dig som behöver vila benen denna eftermiddag.

Riomaggiore – Portovenere
Vår sista vandring tar oss från den femte fiskebyn Riomaggiore till Portovenere. Vandringen startar med ca 45 minuters promenad uppför innan vi når kyrkan Piazza Madonna från 1500-talet. Här tar vi en paus med en panoramautsikt över hela Cinque Terre. Leden fortsätter sedan längs bergskammen med utsikt över bland annat öarna Korsika och Elba, samt staden La Spezia. Vi går genom skog, vinrankor och på öppna klippor tills vi når vårt lunchställe i Campiglia, 403 möh.
Efter lunchen fortsätter vår vandring nedför till Portovenere där vi möts av en borg från 1300-talet, en hamn och flera mysiga restauranger, caféer och barer. Efter en härlig drickpaus tar vi båten tillbaka till Riomaggiore. Väl framme i Riomaggiore strosar vi runt en stund och tar sedan tåget tillbaka till Levanto. Det här är veckans längsta vandring, ca 13 km lång men väl värt alla steg upp och ned utsikten över havet är slående. Svårighetsgrad medel/svår. På denna vandringen är det mindre turister.   

Pisa
Upplev Pisa
På hemresan tisdagen den 28 maj hinner vi med att uppleva Pisa. Vi lämnar hotellet i Levanto på förmiddagen och stannar sedan till i Pisa på vägen till flygplatsen. Vi lämnar vårt bagage i bussen och passar på att strosa runt i Pisa, se lutande tornet, shoppa och äta en god måltid. Sedan kör bussen oss vidare till flygplatsen.

Anmäl direkt

boende

Hotell Nazionale är ett familjehotell som drivs av kvinnor från tre generationer. Hotellet ligger perfekt, bara en minuts promenad till sandstranden och fem minuters promenad till tågstationen.
Hotellet har en mysig lummig innergård där vi kommer avnjuta frukosten innan dagens aktiviteter. Det finns också en härlig takterass med utsikt över takåsarna i Levanto. 

Levanto är en trevlig semesterort med en härlig strand på den italienska rivieran endast några km norr om världsarvet Cinque Terre.I Levanto finns många goda restauranger, mysiga butiker, barer och caféer. Levanto är lite lugnare än byarna i Cinque Terre, inte fullt så många turister bor i denna mysiga by. Monterosso heter den närmsta av de fem byarna.

Dubbelrum
I priset ingår del i standard dubbelrum utan balkong. Ta kontakt med oss om du vill uppgradera ditt rum så kontaktar vi hotellet och undersöker möjligheter, hotellet har ett fåtal rum med balkong.

Prata ihop er med rumskamrater innan bokningen görs. Har du ingen rumskamrat men önskar en så försöker vi hjälpa till att para ihop dig med någon. Boka då enkelrum och skriv en kommentar att du önskar att dela rum (men var beredd på enkelrumstillägget ifall vi inte hittar en lösning).

Enkelrum
Vi har ett enkelrum att tillgå, det kostar 2500 kr extra.
Först till kvarn.

Måltider
I resans pris ingår en härlig frukostbuffé varje dag. Det ingår även två stycken trerätters middagar på hotellet samt två luncher, en lunch på hotellet och en lunch under en vandring. Resterande måltider betalas på egen hand.

Anmäl direkt

Information – Fysisk form
Vandringarna är krävande, det krävs därför att du som bokar dig på resan har en god kondition och frisk (skadefri) kropp. Det är många steg upp och ned under varje vandring.

Du som anmäler dig på resan behöver minst klara av att gå en mil i kuperad terräng i skogen. För att få bästa möjliga upplevelse under resan i maj så passa på att träna en hel del kondition, back och trappträning under kommande vinter.

Är du osäker på om din fysiska form är tillräckligt god så slå gärna en signal till Magda på 0722-53 33 88. 🙂

Bilden nedan visar hur stigningarna ser ut till och från. Många härliga trappsteg!

INSTRUKTÖRER

Magda

är utbildad Hälsocoach & Personlig Tränare på Lillsved. VD för KMTi Träningsresor och har deltagit i ett 60-tal tidigare Träningsresor. Magda och Linda var i Italien våren 2023 och satte ihop denna Vandring- och Träningsresa. Magda kommer att guida er genom vandringarna samt leda lite olika träningspass.  Magda är alltid supertaggad över att få resa iväg med alla härliga träningsgrupper!

Linda

är leg. sjukgymnast (fysioterapeut) Jobbar dagligen på KMTi. Linda har deltagit på en 30-tal tidigare resor. Linda är grym på karta och kompass och kommer garanterat se till att vi hittar fram på alla härliga vandringar. Hon kommer även leda oss igenom pass med fokus på att bygga grundstyrka inifrån och ut, allt för att vi ska hålla oss så starka skadefria som möjligt.

Resan

Resan avgår från Oslo Gardemoen Airport:
Oslo – Pisa (t/r)
Utresa: tisdag 21 maj kl. 17.20 – 20.15

Hemresa: tisdag 28 maj kl. 21.00 – 23.55
(preliminära flygtider)
Bagage: Det ingår 20 kg incheckat bagage + ett handbagage.
Transfer: ca 1,5 h bussresa

Transfer till Oslo (t/r)
Eftersom vi har många resenärer som reser från Värmland undersöker vi när resan närmar sig intresse för gemensam buss till Oslo från Karlstad. Är intresset stort så fixar vi en gemensam buss. (ingår ej i priset)

Önskemål om att flyga från annan flygplats
Hör av dig om du har önskemål att flyga från en annan flygplats.
Vi undersöker tillsammans med dig olika möjligheter.

17 950 sek per person

Följande ingår i resans pris: 

 • Del i dubbelrum
 • Måltider, 7 frukost, 2 luncher och 2 middagar. (exkl. dryck)
 • Flyg Oslo – Pisa (Norwegian)
 • Transfer mellan flygplatsen & hotellet
 • Träningspaket (fritt deltagande på alla pass)
 • Fyra vandringar inkl, vandringspass
 • Båtresa
 • Enklare vinprovning
 • Flertalet tågresor mellan byarna (fåtal bekostas på egen hand, se schema)
 • Mingelkväll på hotellets takterass
 • Funktionströja/linne
 • Reseledning & personlig service

KMTi Träningsresor är självständig researrangör och ställer garanti hos Kammarkollegiet.
Vid bokning kommer ni inom 5 arbetsdagar att få en faktura på anmälningsavgiften, 2500 kr. Anmälningsavgiften betalas inom 5 dagar, resterande belopp betalas först 40 dagar innan avresa. FYI, hotellet tar ut en hotellskatt på ca 2 euro/pers/natt vid utcheckning.

Följande bokningsvillkor gäller:
Vid avbeställning tidigare än 40 dagar före avresa ska resenären betala anmälningsavgiften som avbeställningsavgift.
Vid avbeställning senare än 40 dagar före men tidigare än 30 dagar för avresa ska resenären betala 25 % av resans pris som avbeställningsavgift, dock lägst anmälningsavgiften.
Vid avbeställning senare än 30 dagar före men tidigare än 7 dagar för avresa ska resenären betala 50 % av resans pris som avbeställningsavgift, dock lägst anmälningsavgiften.
Vid avbeställning senare än 7 dagar före avresa ska resenären betala hela resans pris.

För att resan ska bli av krävs minst 16 st bokade, max antal deltagare 30 st.

anmälan person 1

  anmälan person 2 (valfri)

   VI HAR RESEGARANTI. LÄS MER HÄR >